24/07/2016

Võtikmetsa käsitööpäev


Meie avastasime Võtikmetsa käsitööpäeva enda jaoks 2012.aastal. 
2013.aastal ei sobinud aeg ja me ei osalenud, kuid 2014. ja 2015.aastal oli see kindel suvepäev, oodatud ja ette planeeritud, et läheme. Nii ka sel aastal.
Ikka ja alati mõned üldised pildid.
Minu jaoks oli sel aastal kõige huvipakkuvam teema paberist punumine. Siin meie juhendaja tööd.
Seejärel natukene juttu, tööle värvi valimine (pulgad valmis tehtud, kile sees) ja nii see algas. 
Võtikmetsas on juba mitmendat aastat vaadata ka mõned loomad. Lahutamatu osa on murutraktorite krossi näidisshow. Rasmus käis selle vasakpoolsemaga ka ise sel aastal sõitmas. 
Rasmus osales kratinuku töötoas ja käis sõlmimas ka võtmehoidjaid. Alati ostab ta ka mõned õnneloosid, seekordseteks võitudeks olid lillepott ja pross ja veel ühed kõrvarõngad, mis sai kingituseks endale tädi Jane. Ka nukke oli kaks tükki, teise sai kingituseks Kaspar.
Mina suundusin kohe alguses paberpunumise töötuppa. Tööga tegime algust umbes kell 11.15 ja juba 15.45 oligi see lillepotisuurune korvike valmis :) 
Teist aastat valisime midagi kaasa ostmiseks ka keraamikaletist ja seekord sai selleks lepatriinuga seebialus. 

Kuumaaluse oleks sel aastal ilmselt jõudnud veel teha, kuid ülejäänud - võrkkiik, lilleampel ja ronimisredel olid kõik sedavõrd aeganõudvad tööd, et sai vaadata teiste omi, ise poleks jõudnud teha. Aga selle aasta teema - sõlmi sõlmides ühte põimudes - oli kindlasti põnev ja loodame taas kohtuda järgmisel aastal. Tänuga!