24/08/2016

Seened ja õunad nõuavad küpsetamist!


KUKESEENEPIRUKAS
(Retsept internetist omapoolsete muudatustega.)
Põhi: 125g võid; 3 dl nisujahu; 1 muna; soola.
Kate: 700g kukeseeni; 1 sibul; 1 paprika; 100g sinihallitusjuustu; 4 muna; musta pipart; 2dl kohvikoort.
Põhjaks vajalikud ained segasin kokku, surusin küpsetusvormi põhjale (eelmisel korral ka servadele). Küpsetasin eelnevalt põhja ahjus umbes 7-9 min. Seejärel praetud ja maitsestatud seened, sibul, paprika põhjale ja juustu-muna-kooresegu kallasin peale. Küpsetasin.


PARIISI ÕUNAKOOK (ilma katteta) 
Retsept leitav nii retseptiraamatust "Õunakoogid" kui ka internetist. 
See on kindlasti minu õunaajaalguse lemmikretsept, sest tainast on selles just nii palju, kui koogi põhja koospüsimiseks minimaalselt vaja läheb ja ülejäänu on õunad, õunad, õunad. Olen katsetanud ka nii, et puhastan ja viilutan umbes 2 liitrit õunu, panen need tordivormi ja kallan siis tainaga üle, mis alla valgub. Peale raputan ainult kaneeli. Kodus söömiseks tavaliselt ei hakka ma katet tegema. Soovitan väga, kes eelistab väga õunarohket kooki! Hea nii ahjusoojalt kui ka järmisel päeval külmkapist võetuna!