02/08/2015

Sagadi Puupäevad 2015

Sagadi puupäevad toimusid juba 12.korda! Meie pere traditsioon on see ehk neljandat või viiendat aastat, kes seda enam täpselt mäletab.
Vaata lisa ka: http://sagadi.ee/meist/uudised/puupaevad-sel-nadalavahetusel

Ilm oli üllatavalt suvine, arvestades tänavust lõputut vihma ja jahedust.

Kaevuõue meisterdamishoovis oli kaks töötuba: laastukorvi punumine ja kuumaaluse tegemine. Kuna korve eelmisel aastal tegime, siis sel aastal tegi Rasmus kuumaaluse.

Looduskoolis oli seenetuba, kus sai seenepaberist kaartidele kaunistusi meisterdada.

Samuti toimus looduskoolis seemnepalli töötuba. 



Lisaks meisterdamisele käisime Metsamuuseumis liblikanäitusel nuputamas ja vanu metsatööriistu ära arvamas; Lipuväljakul mängimas; Dendropargis hobusega sõitmas, käbide osavusvõistlusel ja puude rada läbimas; Riideaidas vaatasime vana-aja tööriistu ja puuskulptuuri valmimist; Mõisas läbisime puuhoroskoobi raja ja saime teada, et Rasmuse puu on paju ja minu puu on õunapuu; maitsesime ja nuputasime erinevaid taimeteesid (Rasmuse lemmik oli kasekäsna ehk musta pässiku tee); Rasmus käis pargitiigil parvetamas; Õunaaias vaatasime eelmisel aastal ehitatud putukahotelli ja läbisime putukaraja; Kaevuõues meisterdasime; Looduskoolis meisterdasime ja uurisime seeni. Kellatorni nutirada jäi ainukesena läbimata.

Oli põnev ja sisukas päev nagu alati, selleaastane märk jälle maas ja mälestused-kogemused kogutud.