16/03/2020

Lilledega kevadele vastu

Kuna algas distantsõppe periood, siis õpetus tuleb seekord siitkaudu. Noortekeskuses on esmaspäev ikka paberitööringi päev ja kuna sel nädalal algab kalendri järgi kevad, siis astume kevadesse ikka lillesäras. Kuidas teha lilli? Siin kaks väikest näidet.

Lille varreks...
Võta roheline A4 paber, murra pooleks ja veelkord pooleks. Lõika mööda murdejoont. Rulli lillevarred - saab rullida ka ilma abivahendita, kuid võid abiks võtta näiteks sukavarda või grillvarda. Kinnita viimane lõpp liimiga. Minul siin ühed lilled pika varrega, st sobib täispikkuses tekkinud toru, väiksematele lilledele  piisab poole lühemast (kui pooleks lõikad, siis kinnita veelkord nn lahtine ots liimiga). 

Võta A5 paber (ehk pool A4 paberit). Murra see pooleks ja veelkord pooleks, lõika. Saad 4 riba. Iga riba lõika kammi moodi. Ühte serva jääb liimimiseks ruumi, teise poole ribad tee krussideks (kasuta näiteks kääre krussi tõmbamiseks). Liimi tekkinud riba lillevarrele. Mina liimisin selle lille jaoks siin kaks krussitatud riba. Kui soovid video järgi meisterdada ja viitsid krussidega veel enam vaeva näha, siis imeilusate hüatsintide õpetuse leiad näiteks siit:

Seekord võtan jälle A5 paberi, kuid nüüd murran ja lõikan selle ainult üks kord pooleks (ehk saan ainult kaks riba). Murran ühe riba pooleks ja lõikan nüüd murdmise poolelt (vaata 1.foto). Kui kõik lõigatud, teen paberi lahti ja murran ja liimin vastupidi, et endine murdejoon ei oleks nii selge ja tugev, et sellest tekiks väike kaar. Saadud kaartega riba liimin lillevarrele. 
Loomulikult on internetis hulgaliselt igasuguseid põnevaid paberlillede tegemisi. 
Kasuta YouTube otsingut "paper flowers" ja meisterda mõnuga! Kaunist kevade ootamist!