Lugesin meeldetuletuseks läbi oma eelmise korra tegemise ning tegin taas. Angervaksa saan korjata mugavalt maja tagant heinamaa servadest. Korv ja käärid kaasa ja lõhnav õitevaht korviga koju. Lugesin ka õisikuid, kuid need on nii eri suurustega, et lõpuks enam ikka ei mäleta palju neid sai, kuid tegin umbes kuuekordse kogusega alljärgneva retsepti järgi.
Raputasin korvi serva vastu läbi õisikud (vabaks väikestest, mustadest putukatest ja lahtistest õitest) ja panin õisikud potti. Keetsin veest ja suhkrust siirupi ja kallasin õisikutele. Viilutasin sidrunid ja lisasin potti. (Eelmisel korral pigistasin laimimahla, nii et käed valusad. Kuna segu ju nagunii kurnan, siis seekord viilutasin sidruniviilud kogu segu sisse.) Segasin ja jätsin seisma. Soovituslik seismisaeg 24 tundi. Vahepeal segasin. Seejärel kurnasin segu läbi marli ja kuumutasin siirupi keemiseni ning panin pudelitesse. Ühel varasemal pildil on näha ka suhkru erinevus - olen teinud nii valge kui pruuni suhkruga, saades vastavalt siis kas heledama või tumedama siirupi. Kasutan seda pilti ka siin, sest seekord siirupipudelitest pilti ei teinud.
Ühekordne retsept siis koguste vastavalt vajadustele suurendamiseks siin:
ca 35 angervaksaõisikut
1 liiter vett
500 g suhkrut
1-2 sidruni mahl