Tśilline suvikõrvitsa püreesupp ja sügisene tuunikalapirukas.
Supipotti läks: 2 sibulat, 1 porgand, 2 kartulit, 1 suvikõrvits ja 1 ´piprakaun. Pisut vett leemeks ja soola maitseks. Kui kõik pehme, siis püreestasin. Sisse segasin veel paar supilusikatäit sulajuustu ja sörtsu kohvikoort. Tuli imemaitsev, õhetav suutäis.
Ka pirukategu on imelihtne. Tordivormi põhja läheb muretainas, mille segan peast (seega retsepti ei saa kirjutada). Peale 0,5l purgitäis sügisest hoidist ja 1-2 karpi purustatud tuunikala. Pisut küpsetasin ja seejärel kallasin peale muna-kooresegu (2 muna, kohvikoort, soola, pipart, tilli). Vahel raputan peale ka pisut riivjuustu. Kuna suvikõrvitsahoidis on purgis varem valmis tehtud ja erilist küpsemisaega ei vaja, siis saab selle piruka kiirelt tehtud.
Suvikõrvitsahoidis:
2 kg suvikõrvitsaid
4 sibulat
1,2 kg tomateid
4 küüslaauguküünt
5 paprikat
peterselli, tilli
200 g porgandeid
3 hapukat õuna
4 spl soola
1 tl musta pipart
2 spl suhkrut
1 purustatud loorberileht
2 spl 30% äädikat
8 spl õli
Koori suvikõrvitsad ning lõika 1 x 1 cm suurusteks kuubikuteks, prae pannil õlis. Purusta küüslaauguküüned ja riivi porgandid. Tükelda puhastatud õunad, tomatid ja sibulad. Pane kõik ained potti ning lase tasasel tulel 1-1,5 tundi keeda. Tõsta salat kohe purkidesse ja sulge korralikult.