05/04/2015

Kohupiima-pidusai pühadeks



Tainas: 
5 dl piima
50 g pärmi
2 dl suhkrut
2 tl soola
1 kg jahu

Täidis:
200 g võid
1 dl suhkrut
2 muna
1 tl vanillsuhkrut
200 g kohupiima
1 dl rosinaid
määrimiseks muna

Sega käesoe piim ja pärm, lisa suhkur ja sool. Sõtku juurde jahu. Lase tainal pool tundi soojas kohas kerkida. Rulli tainas jahusel laual laiali. Kuumuta ahi 200 kraadini. 

Täidise tegemiseks vahusta toesoe või ja suhkur. Lisa munad, vanillsuhkur, kohupiim ja rosinad. Sega ühtlaseks ja määri segu tainale. Keera tainas rulli ja lõika umbes 7 cm pikkusteks tükkideks ja aseta lahtikäivasse tordivormi. 

Lase 15 min kerkida. Määri sai pealt munaga. Küpseta umbes 30 min. 

MINA ISE: kasutasin kuivpärmi 2 pakki (a´11g oli vist). Jahu läks pisut vähem, sellest kogusest jäi nii rullimisel laua peale panekuks kui ka pisut jäi järgi. Tegin kahe tordivormi sisse, vist 26 ja 28 cm. Sai tuli imepehme ja maitsev, soojalt ahjust tulles suussulav. Munaga ei määrinud.